Cum sa alegi corect cafeaua pentru espressor, in functie de nevoile tale

Varietatea de cafea existenta pe piata la ora actuala este atat de vasta, incat ne intrebam adesea cum ar trebui sa facem o selectie printre producatori si amestecuri de diferite origini, astfel incat sa obtinem cea mai buna cafea. Trebuie spus din start ca “cea mai buna cafea” este un concept relativ; fiecare consumator are anumite preferinte fata de care poate ramane fidel sau este dispus sa mai experimenteze. Cu toate acestea, exista unele repere care pot fi date in alegerea unei cafele, iar in acest articol ne vom ghida dupa criteriul destinatiei espressorului.

  1. Pentru acasa. In ultima perioada, au devenit din ce in ce mai populare espressoarele care functioneaza cu capsule. Pretul este unul pe care consumatorul casnic si-l poate permite, design-ul este atractiv si ocupa putin spatiu. In acest caz, vom alege capsulele in functie de compatibiliatate, tinand cont ca fiecare producator de aparate de acest gen a creat si capsulele potrivite ca dimensiune si dozate optim. In ceea ce priveste restul espressoarelor destinate consumului casnic, libertatea este destul de mare, dar cele mai bune rezultate se obtin cand alegem o cafea boabe si o rasnim chiar inainte de preparare.
  2. Pentru HoReCa. Cine vine intr-o cafenea, se asteapta sa primeasca o cafea de calitate, cu gust bun si aspect pe masura. Pentru acest segment au fost create cafele profesionale, menite sa satisfaca cele mai pretentioase gusturi. O alegere foarte inspirata este Lavazza Super Crema care are, pe langa un gust persistent, o crema bogata si densa.
  3. Pentru Vending. Un criteriu care primeaza de cele mai multe ori in alegerea unei cafele pentru distribuitoarele automate de tip vending este pretul redus. De aceea, cei mai multi producatori au conceput cafele alese din soiul Robusta, dar sunt si unele amestecuri cu Arabica, unde pretul putin mai mare se reflecta intr-o aroma mai fina si, ulterior, intr-un grad mai mare de fidelizare a clientilor. O astfel de cafea este, de exemplu, Lavazza Vending Gusto Pieno.

In incheiere, trebuie spus ca alegerea cafelei potrivite tine de multe aspecte, iar cel descris mai sus este doar un reper pentru a sti in ce categorie de cafea trebuie sa cautam. Alte criterii tin de gusturi, nevoi (cu cofeina sau fara), tendinte (bio) si, desigur, pretul, pentru ca o cafea destinata industriei de vending va avea intotdeauna un pret mai mic decat o cafea de origini proaspat prajita.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress