Renunta la dietele drastice de slabire

o dieta de slabit

diete de slabit

Multe persoane care doresc sa slabeasca, se simt descurajate de rigoarea si strictetea cu care trebuie sa urmeze acele diete de slabit, unele chiar imposibil de urmat. Insa Slabescu este de parere ca oricine poate slabi fara sa tina cont de regimurile stricte si fara sacrificii prea mari.

Studiile recente au aratat ca persoanele care urmeaza cu strictete un regim alimentar riguros, resimt la finalul dietei efectul yoyo, mai ales in cazul in care nu exista un plan de urmat dupa dieta. Efectul yoyo consta in riscul de a pune la loc kilogramele date jos in timpul dietei, uneori chiar cu un surplus. Daca vrei sa pierzi cateva kilograme fara a te confrunta cu acest risc, trebuie sa stii cum sa slabesti fara sa iti dai peste cap metabolismul.
Nutritionistii iti ofera câteva sfaturi practice. Trebuie sa limitezi consumul de alimente si produse cu calorii foarte multe cum sunt prajelile, gradimile, desertul, mancarea de la fast food, fara insa a face din asta un chin. Iti poti satisface mici placeri, insa doar din cand in cand, pentru ca interzicerea de la consumare unui produs duce la acumularea de frustrari care apoi te vor determina sa consumi produsul repsectiv in cantitati uriase data viitoare cand vei avea ocazia.

De asemenea, cina trebuie sa fie cea mai placuta masa din zi. Pentru asta trebuie sa renunti la masa din fata calcultatorului sau a televizorului si trebuie sa iti aranjezi masa cat mai placut, cu o fata de masa si chiar o floare.

Micsoreaza portiile pe care le mananci si sa nu mananci mai mult decat iti trebuie. In momentul in care te simti satula, ridica-te de la masa ca sa nu mai existe tentatia de a termina tot din farfurie.

Daca respecti toate aceste reguli, iar pe deasupra mai faci putina miscare in fiecare zi, nu numai aspectul fizic va avea de castigat, ci si sanatatea ingregului organism. Nu uita ca e important sa nu neglijezi somnul daca vrei sa slabesti sanatos.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress